Instagram Facebook

OVER MIJ

Achtergrond

Mijn naam is Stella Heman (1983), ik woon en werk in Amsterdam. Hier heb ik ook de opleiding Orthopedagogiek gevolgd aan de Vrije Universiteit. Na mijn studie ben ik o.a als jobcoach en gedragsdeskundige gaan werken.

Reizen en mindfulness

Ik heb de afgelopen jaren veel gereisd en van de wereld mogen zien. Ik heb in verschillende culturen gewerkt, o.a in Suriname, India en Indonesië. Tijdens mijn reizen was ik geïntrigeerd hoe mensen in andere landen hun leven inrichten, hoe ze op een ander tempo leefde en meer ruimte hebben voor rust en rituelen. Eenmaal thuis was ik vaak verbaasd over hoe het leven er in de westerse maatschappij er uitziet, wat er van mensen verwacht wordt (of wat ze denken dat er van ze verwacht wordt) en hoeveel stress gerelateerde klachten mensen hiervan ervaren. Dit heeft me bewogen om op verschillende retraites te gaan en een yogaopleiding en diverse mindfulness cursussen te volgen.

Coaching

Tijdens mijn werk als jobcoach merkte ik het dat het leuk vond om mensen te coachen om het beste uit zichzelf te halen. Om mezelf hier verder in te ontwikkelen heb ik de post academische basisopleiding Cognitieve Gedrags Therapie (bij Cure and Care te Arnhem) afgerond, daarnaast heb ik de opleiding tot stress counselor gevolgd bij Sonnevelt opleidingsinstituut. 

De afgelopen periode heb ik me verder verdiept in het online coachen. Na eerst zelf een online traject doorlopen te hebben merkte ik hoe fijn het was om via de mail gecoacht te worden op het tijdstip en de plek die mij uitkwam. Het verbaasde me om te zien hoe snel er meer helderheid en duidelijkheid kwam door dingen op papier te zetten. Door de juiste vragen van de coach werd ik gemotiveerd om verder en dieper te gaan om zo tot mijn echte dromen en wensen te komen, maar ook tot de blokkades die mij tegenhouden om mijn dromen te verwezenlijken. Na zelf de kracht van online coaching ervaren te hebben, heb ik besloten dat ik deze vorm van coaching ook graag aan andere mensen aan wil bieden. Om deze reden heb ik zelf de opleiding tot online practitioner gevolgd bij Mirjam Windrich (grondleggen Mindful Analysis).